Kannunvalajat | Speksi
kannunvalajat, valtiotieteellinen, valtsikka, valtsika, valtiotieteellinen tiedekunta, kannu, kannunvalajat ry
16
post-template-default,single,single-post,postid-16,single-format-standard,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Speksi

25 huhti Speksi

      
Kuva: Mikko Virta

Mikä speksi?

Speksi on enemmän kuin pelkkä näytelmä – se on luovaa ja estotonta opiskelijateatteria iloisimmillaan. Speksissä sekoittuvat musiikki, tanssi ja improvisaatio. Speksin jokaisen esityksen tekevät ainutlaatuiseksi yleisön omstart-huudot. Omstartin voi huutaa missä kohtaa esitystä tahansa, jolloin lavalla juuri näkemäsi asia toteutaan uudella tavalla. Yleisö voi vaikuttaa improvisoinnin tyyliin huutamalla kuvailevan omstartin, kuten ”omstart Seinfeld”, ”omstart marxilaisittain” tai vaikkapa ”omstart enemmän runoutta”.

Valtsikan speksin nettisivut: http://valtsikanspeksi.com/

Speksi ry:n FB-sivu: https://www.facebook.com/pages/Valtsikan-Speksi-ry/348046728547289

 

Yleistä

Helsingin yliopiston valtiotieteiden opiskelijat ovat vaalineet speksiperinnettä jo vuodesta 2000. Valtsikan speksi toteutetaan pääasiallisesti valtiotieteilijöiden voimin, mutta mukana on myös apuvoimia valtsikan ulkopuolelta. Valtsikan speksissä näkyy paitsi taito, myös yhdessätekemisen meininki. Leimallista on käsikirjoituksen yhteiskuntakriittisyys, joka sallii lavalla pirullisen nerokasta piikittelyä ajankohtaisen keskustelun hengessä. 

Valtsikan speksi on Valtsikan Speksi ry:n toteuttama produktio. Valtsikan Speksi ry perustettiin 21.7.2011 tukemaan vuosittaisen produktion hallinnollista pyörittämistä. Yhdistyksen tehtävänä on kehittää Valtsikan speksin konseptia entistä timanttisempaan suuntaan. Valtsikan Speksi ry on Kannunvalajat ry:n  jäsenjärjestö.

 

Mukaan speksiin?

Speksin käsikirjoituskilpailu käynnistetään kevään aikana, jolloin halukkaat voivat lähettää käsikirjoitusluonnokset Valtsikan speksi ry:n hallitukselle. Luonnosten perusteella raati valitsee kandidaateista mehukkaimman. Kilpailusta ilmoitetaan Kannunvalajien sähköpostilistalla, speksin nettisivuilla sekä Facebookissa.

Itse speksi pyörähtää käyntiin lukuvuoden alussa. Syyskuussa järjestetään ensitapaaminen, johon kaikki speksin tekemisestä kiinnostuneet voivat osallistua. Myös ensitapaamisesta ilmoitetaan Kaapelissa sekä speksin nettisivuilla ja FB-sivulla.

 

Valtsikan speksit 

Perunoita lainaamassa 2013

Pilvilinna 2012

Arkadia 2011

Jumalainen näytelmä: Pekka tuli taloon 2010

Vain muutaman marsun tähden 2009

Valtsikan pakosarja vol. 2: Tehokkuuden vangit 2008

Takaa-ajeludraama: Kaukaa paettu 2007

Arabian Laura 2006

Atomivoimaako? Ei kiitos! 2005

Liiton Urkki 2004

Valtapeli kananmuna 2003

Porttiteoria 2002

Karjala Edestakaisin 2000