10 vinkkiä vähempiin tiskeihin

Kyrpiikö tiskaaminen? Ei hätää! Näillä vinkeillä opiskelija vähentää tiskikerrat ainakin puoleen tavallisesta!

Juttu on julkaistu alun perin Tutkaimen numerossa 4/2012. Juttu sisältää tuotesijoittelua siitäkin huolimatta, että Tutkaimen vuoden 2012 toimitus ei saanut minkäänlaisia etuja kyseistä tuotteiden edustajilta.

  1. Älä käytä lasia juodessa. Ellei ole aivan pakko. Esimerkiksi Lidl-maidon tai A.Le Coq -oluen laatu ei kärsi ollenkaan, vaikka sen joisi suoraan tölkistä.
  2. Jos käytät lasia, käytä sitä uudestaan. Jos juot samaa juomaa samasta lasista, ei vanhasta juomasta jää edes häiritsevää lisämakua. Ei suositella maidon kaltaisilla juomilla, mutta toisaalta ne voi juoda suoraan Lidl-tölkistä.
  3. Älä käytä ruokailuvälineitä. Esimerkiksi Saarioisten pizzan voi syödä aivan hyvin leikkaamatta sitä ensin palasiksi. Jos pizza on muodoltaan löysä, voi sen vaikka kääriä rullalle tai vähintään taittaa kahtia.
  4. Käytä Hackmanin ruokailuvälineitä useamman kerran. Iittalan lautasta on vaikea nuolla puhtaaksi ruokailun jälkeen, mutta haarukan tai lusikan kohdalla se on helppoa. Hyvin puhtaaksi nuoltua Hackman-lusikkaa voi hyvin käyttää useammankin kerran tiskaamatta.
  5. Tiskaa Fairylla paljon kerralla. Pyri aina tiskaamaan Fairylla mahdollisimman paljon kerralla, koska se on tehokkaampaa. Suurtiskausta odotellessa tiskit kannattaa säilöä Ikean mainioon Faktum-keittiökaappiin, jossa ne eivät ole tiellä tai vieraiden käydessä edes näkyvillä.
  6. Syö Tupperware-säilytysastioista. Jos teet ruokaa useammaksi päiväksi ja säilytät sitä Electrolux-jääkaapissa esimerkiksi muovirasioissa, kannattaa jokaisen päivän ruoka laittaa omaan pienempään Tupperware-muovirasiaan ja syödä se suoraan sieltä. Lautaset ovat täysin yliarvostettuja.
  7. Syö ruoka ostopakkauksessa. Esimerkiksi Saarioisten roiskeläppien mukana tulee erinomaisen kätevä pahvialusta, jolta darraläpyskä maistuu ihan yhtä hyvältä kuin Iittala-lautaseltakin.
  8. Keskitä ruoanlaitossa toiminnot samoihin astioihin. Esimerkiksi Soiappétit-soijarouheesta kastiketta tehdessä voi rouheen liottaa Evian-veteen Tefal-paistinpannulla, sen jälkeen haihduttaa ylimääräisen veden ja tehdä kastikkeen samalle pannulle.
  9. Hanki Expertiltä Bosch-astianpesukone. Bosch-astianpesukone pesee Arabian astiat puolestasi.
  10. Syö Unicafessa. Näin voit syödä maukkaita ja monipuolisia aterioita käyttäen joka kerta puhtaita ruokailuvälineitä ja astioita, eikä sinun tarvitse ikinä tiskata niitä.

 

Teksti: Tutkain-työryhmä

Kuva: Mikko Virta