Akvaariotenttiminen helpottuu

Tenttiakvaario tekee opiskelusta helppoa! Opiskelijan tarvitsee vain ilmoittautua tenttiin ja suorittaa se varaamanaan ajankohtana kokeelle varatussa tilassa. Tietokoneella kirjoittaminen on nopeaa ja mahdollistaa vastauksen muokkaamisen. Erityistä akvaariotentissä on sen aikataulullinen joustavuus, sillä ilmoittautua voi vaikka samana päivänä.  Myös arviointiprosessi on joustavampi, sillä tentaattori voi tarkistaa kokeen tietokoneella eikä korjattavaa tule kerralla niin paljon kuin tiedekuntatenteissä.

Tenttiakvaario kuulostaa täydelliseltä suoritusmuodolta, joka ottaa huomioon niin opiskelijan kuin opettajan tarpeet. Tarjonta on kuitenkin heikko: valtiotieteelliset akvaariotentit ovat olleet lähinnä valtio-opin opiskelijoiden etuoikeus. Tutkintouudistus aiheutti opettajahenkilökunnassa epätietoisuutta, eikä tarjontaa ole juurikaan monipuolistettu uudistuksen jälkeenkään.

Tilanteen toivotaan muuttuvan syksyllä, kun itse akvaario uudistuu. Uusi järjestelmä mahdollistaa monipuolisemman tarjonnan, mutta tenttimekanismi pysyy samankaltaisena kuin ennenkin. Siinä on toimivampi kieliympäristö sekä mahdollisuus kaavojen kirjoittamiseen ja liitetiedostojen lisäämiseen. Lisäksi järjestelmä integroidaan oodiin, joten tentti-ilmoittautuminen helpottuu.

Akvaariota aiemmin käyttänyt opettajahenkilökunta on mielissään uudistuksesta, minkä toivotaan innostavan myös muita opettajia akvaarion käyttöönottoon. Huhujen mukaan käytännöllisessä filosofiassa akvaariosta ollaan jopa niin innostuneita, että kaikki tentit siirrettäisiin akvaarioon.

Juttua varten haastateltiin Anni Rytköstä HY:n Opetusteknologiakeskuksesta.

 

Teksti: Reetta Väätäjä
Kuva: Flickr