Hallintorakennuksen peruskorjaus tuo muutoksia Unisportin palveluihin

Helsingin yliopiston hallintorakennus suljetaan peruskorjauksen vuoksi vuoden 2015 lopussa. Myös hallintorakennuksen tiloissa sijaitsevalla UniSportilla on edessään muutto tilapäisiin tiloihin. Remontti vaikuttaa Unisportin ryhmäliikunta-, kuntosali- ja hierontapalveluiden tarjoamiseen vuoden 2016 alusta alkaen.

UniSportin liikuntajohtaja Mika Suikki, miten varmistetaan, että Unisportin asiakkaat pystyvät liikkumaan myös remontin ajan?

– Riittävä palvelutaso on pyritty turvaamaan myös remontin ajaksi. Kun hallintorakennus suljetaan, Porthanian ryhmäliikuntatunteja lisätään etenkin ilta- ja viikonloppuaikoihin. Kuntosalipalvelut tarjotaan väliaikaisesti EasyFit Helsinki Clubin tiloissa, jossa Unisportin kausikortilla saa kuntosali- ja virtuaalitunnit käyttöönsä keskuksen aukioloaikoina.

Hierontapalveluiden tarjoamista ei ole vielä varmuutta, mutta suunnitelmissa on, että väliaikaisesti tunnit järjestettäisiin Aleksandrian tiloissa.

Kuntosali EasyFit Helsinki Club sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 8 ja on avoinna kello 05-23 joka päivä. Samanaikaisesti keskuksen palveluja käyttävät myös muut EasyFit:n asiakkaat, mutta kohtuuttomia ruuhkia ei ole odotettavissa.

– EasyFit:n mukaan heidän kapasiteettinsa kestää hyvin Unisportin kausikorttilaisten kuntoilemisen samoissa tiloissa, Suikki kertoo. Lisäksi osan asiakkaista odotetaan siirtyvän muille keskusta-alueen toimipisteille, esimerkiksi Töölöön.
Remontin odotetaan valmistuvan syksyyn 2017 mennessä. Tavoitteena on, että tuolloin Unisportin asiakkaat saavat käyttöönsä entistä paremmat liikuntatilat ja -palvelut.

Teksti: Maria Nykänen