Hallopedvaalit uusitaan 15.-16.12.

Miksi järjestetään uudet vaalit?

Äänestystulos 3.4.11. järjestetyissä hallopedvaaleissa eli yliopistohallinnon opiskelijaedustajien vaaleissa jouduttiin mitätöimään, kun selvisi ettei kaikilla äänioikeutetuilla ollut ollut mahdollisuutta äänestää vaaleissa. Mitätöinnin perusteena oli virheellinen vaaliluettelo: luettelosta puuttui äänioikeutettuja opiskelijoita, joilla oli vaalien aikana työsuhde Helsingin yliopistoon.

Valtiotieteellisen tiedekunnan osalta uusintavaalit koskevat ainoastaan tiedekuntaneuvostoon valittavia opiskelijaedustajia, sillä tiedekuntaneuvoston kohdalla ehdokkaita oli enemmän kuin tarjolla olevia hallopedpaikkoja. Laitosneuvostojen ja yliopistokollegion osalta ei siis järjestetä uusia vaaleja, sillä niihin ehdokkaita on ollut saman verran kuin tarjolla olevia paikkoja.

Miksi kannattaa äänestää?

Kehitys ei kehity ilman että asioita nuijitaan myös hallinnollisissa elimissä. Hallopedit vaikuttavat konkreettisesti jokaisen opiskelijan arkeen: he mahdollistavat sen, että opiskelijoita, opintoja ja opetusta koskevissa päätöksissä otetaan varmasti huomioon myös opiskelijoiden näkökulma, heidän toiveensa ja tarpeensa. Muista siis äänestää vaaleissa ja varmistaa, että opiskelijoiden oikeuksia puolustetaan jatkossakin!

Milloin uudet vaalit järjestetään?

Uudet hallopedvaalit ovat sähköiset. Äänestää voi tiistaina 15.12. klo 9.0020.00 ja keskiviikkona 16.12. klo 9.0017.00 osoitteessa https://vaalit.hyy.fi.

teksti: Henna Pursiainen ja Riikka Tähkävuori