Kannun strategiatyö – ilmaa vai timanttia?

Kannunvalajat on nyt reilun vuoden ajan laatinut itselleen strategiaa. Strategiatyössä on ollut mukana entisiä ja nykyisiä hallituslaisia, ainejärjestöaktiiveja, fukseja ja ihan vain jäseniä. Ennen kaikkea kutsu ideointikokouksiin on ollut avoin, ja erityisesti toiminnan nykytilaan tyytymättömien on toivottu tulevan paikalle.

Strategian laatiminen kuulostaa helposti suuryrityksiltä kopioidulta idealta, jonka tarkoitus on hypettää toimintaa, joka itsessään on pientä ja naurettavaa. Sana strategia tuo mieleen joko sotataidon tai niljakkaan konsultin, joka ovelilla innovaatiopuheillaan imee rahaa organisaation kassasta. Vuonna 2010 aloitettu strategiatyö oli hautautua muiden tehtävien alle. Se kuitenkin kaivettiin jälleen esiin kun hallituskausi alkoi lähestyä loppuaan, sillä strategialle koettiin myös vuoden 2011 hallituksen parissa olevan tarve.

Mikä tarve piskuisella opiskelijajärjestöllä voi olla strategialle? Kannun toiminnanhan pitäisi olla vuosittain vallassa olevan hallituksen näköistä, ei ennalta suunniteltua. Jäsenkokous katsoi kuitenkin, että pidemmän aikavälin suunnittelu voisi tuoda kulloisellekin hallitukselle paremmat toimintaedellytykset. Erityisesti talous on vuosittainen ongelma, kun alkuvuodesta kassa kolisee aina tyhjyyttään. Lisäksi jokainen hallitus joutuu esimerkiksi työn organisoinnin ja viestinnän kanssa keksimään kannun uudestaan. Jos näissä asioissa tieto välittyisi ja toimintaa kyettäisiin suunnittelemaan edes parin vuoden jänteellä, toiminta voisi palvella myös jäsenistöä, ei vain hallituksen jäsenien henkilökohtaista oppimista.

Nykyisellään Kannun toiminta tarjoaa hallituslaisille mahtavan mahdollisuuden oppia järjestötoiminnasta, ryhmätyöstä ja kaljankannosta. Monituhatpäinen jäsenistö lukee sähköposteja ja juo kaljaa nopeammin kuin hallitus ehtii tyrkylle laittaa, mutta toiminta tuntuu junnaavan paikallaan: juuri suunnittelemattomuus pakottaa hallituksen toisensa jälkeen reaktiivisesti järjestämään ”perinteisiä” tapahtumia kalenterin mukaan, ilman aikaa tai resursseja ideoida mitään uutta ja omannäköistä.

Strategian kuusisivuinen luonnos lähtee tänään sähköpostilistoille kommenttikierrokselle, ja lopullinen muotoilu annetaan kaikille avoimessa kokouksessa 9.11. klo 18 Kannuklusterissa. Tämän jälkeen valmis strategia liitetään vaalikokouksen esityslistaan ja hyväksytään vaalikokouksessa.

Strategialuonnos Google Docsissa: https://docs.google.com/document/d/1DQRK-_BfdxZhlee2Pa65EeWSi55CA2YuerLSDMFpDVU/edit

11 kommentti tähän julkaisuun: “Kannun strategiatyö – ilmaa vai timanttia?

  1. Paluuviite: เครื่องฟอกอากาศ

  2. Paluuviite: ประกันรถยนต์ออนไลน์

  3. Paluuviite: https://www.heraldnet.com/reviews/phenq-reviews-is-it-legit-update/

  4. Paluuviite: florida psychedelic mushrooms

  5. Paluuviite: over at this website

  6. Paluuviite: rent a scooter in honolulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *