Kesää kohti!

Kevätlukukausi alkaa olla päätöksessään, ja sehän tarkoittaa sitä, että Kannunvalajien hallituskausi on jo puolivälissään. Ennen kesälomalle siirtymistä Kannunvalajien tapahtumakalenterissa on luvassa vielä Suursitsit Senaatintorilla sekä perinteiset neppisskabat Suomenlinnassa. Tämän jälkeen hallitus siirtyy ansaitulle kesälomalle, jonka aikana toki myös valmistellaan ja fiilistellään syksyä, joka lähtee toden teolla käyntiin KannuGames-tapahtumalla 25. elokuuta.

Valtsikan vappu ja Kannunvalajien vuosijuhlat toivat jälleen kerran kevään lopuksi paljon iloa valtsikalaisille, ja kesälomalle on mukava siirtyä onnistuneen kevään jälkeen. Keväällä Kannunvalajat on järjestänyt lukuisia onnistuneita tapahtumia juhlista työelämätapahtumiin sekä tehnyt raudanlujaa edunvalvontaa. Edunvalvontaa on tehty jopa valtakunnallisesti, kun Kannunvalajien opintosihteerit osallistuivat aktiivisesti päättäjien kanssa kevään aikana kuumana käyneeseen keskusteluun lukio-opintojen pisteytysmallista. Kannunvalajien tapahtumien lisäksi valtsikassa tapahtuu yhtä sun toista, ja monet muidenkin järjestöjen tapahtumat ovat nauttineet suurta suosiota, esimerkkinä vappua edeltänyt pitkä tapahtumaputki Kuppalan pihalla.

Jo muutaman vuoden puhuttanut Iso pyörä alkaa pian olla matkansa pyörinyt, ja tämä on tuonut uudistuksia myös valtsikan järjestökenttään, kun vanhojen ainejärjestöjen rinnalla toimii myös uusia koulutusohjelmakohtaisia järjestöjä. Uudet järjestöt tulivat kentälle melko eriaikaisesti, mutta syksyä kohti mentäessä kenttä on löytänyt uuden muotonsa. Järjestöt tekevät paljon yhteistyötä, ja tavoitteena on vakiinnuttaa toimintamalli, joka palvelee kaikkia opiskelijoita mahdollisimman laajasti. Syksyllä suuri huomio kohdistuu fukseihin, mutta samalla monet järjestöt voivat keskittää huomiotaan myös muuhun, fukseja vanhemman jäsenistön toivomaan toimintaan.

Syksylle ei kuitenkaan vielä tarvitse uhrata liikaa ajatuksia, sillä valtsikalaisilla on nyt edessään ansaittu kesäloma, joka toki monilla kuluu töiden tai kesäopintojen parissa. Kesä, vihreys ja puistokelit ovat kuitenkin jo saapuneet, ja puheenjohtajan vinkki on kliseinen: levätkää, rauhoittukaa, nauttikaa, pitäkää yhteyttä toisiinne ja inspiroitukaa kaikesta siitä, mitä ette välttämättä ehdi lukukausien aikana tehdä. Ja nauttikaa kesä-Helsingin tarjoamista mahdollisuuksista! Niitä on aivan valtavasti!

Loistavaa kesää kaikille!

Riku Niemi
Kannunvalajien puheenjohtaja