Lähes kaikki uudistuu – jälleen

Yliopistolla uudistetaan perinteisesti toimivia järjestelmiä tasaisin väliajoin, jotta henkilöstö ja opiskelijat pysyvät virkeinä. Kun parin vuoden laki-, johtosääntö- ja laitosrakennerumba on saatu juuri pois alta, tuo syksy 2011 taas paljon uutta. Valtiotieteellisessä tiedekunnassa tulee ensi syksynä nimittäin sekä tutkinnollisia, että verkkopalveluihin liittyviä uudistuksia.

Oleellisin muutos lienee pitkin kevättä valmistellut tutkintorakenneuudistukset. Joissain aineissa, kuten sosiaalipsykologiassa, menee uusiksi koko kurssijaottelu kanditutkinnon osalta, mutta monissa uudistus on vaihtanut vain pari tenttikirjaa ajanmukaisempiin. Uudet rakenteet astunevat käyttöön syksyllä, mutta eivät haittaa aiemmin suorituksia tehneiden tutkintoja.

Konkreettinen, jokaisen opiskelijan arkeen vaikuttavia muutoksia on myös opinto-oppaan siirtyminen kokonaan ns. Oodi-opas -järjestelmään, eli WebOodiin kuten esimerkiksi Humanistisessa tiedekunnassa. Tämä tehdään selkeyden ja yhdenmukaisuuden nimissä, ja vilpittömyyttä vakuuttaen. Itse olen tyytyväinen vertailtuani esimerkiksi käytännöllisen ja teoreettisen filosofian oppaita, joista jälkimmäinen on valtavasti käyttäjäystävällisempi. Oodiin siirtynee myös palautteen keruu, josta tehdään oppiaineille pakollinen. Palautteen pakollisuudesta vielä keskustellaan, sillä kurssisuorituksen saamisen riippuminen palautteenannosta tuntuu monesta väkinäiseltä ja ikävältä. Palautejärjestelmäuudistuksen tavoitteena on olla valmiina syksyllä 2011.

Tiedekunta ei suinkaan tyydy näihin nettiuudistuksiin, vaan tulossa on myös surkuhupaisan Alma-intranetin vaihtuminen dynaamiseksi Flamma-intranetiksi. Tavoitteena on koota yhteen portaaliin intra, sähköposti, weboodi ja kalenteri, sekä vähentää tehotonta sähköpostiviestintää. Samassa hötäkässä aiotaan uudistaa myös tiedekunnan ulkoiset sivut, joiden sisältö muutetaan ”kohderyhmälähtöseksi”, eli karsitaan rajusti ja viedään pääosat Flammaan ja Oodiin. Kaikissa verkkouudistuksissa valmistelusta on vastannut kolmikantainen työryhmä tai vastaava, ja opiskelijoiden ääni on siis ainakin teoriassa tullut kuulluksi. Flamma-uudistuksen aikataulu venyy perinteiseen tapaan, joten tavoiteaika, syksy 2011, tuskin toteutuu.

Jotta tuutorien ja fuksien elämä olisi syksyllä hämmentävää, myös Ylioppilaskunta uudistaa nettisivunsa täysin. Ideana on tehdä sivustosta enemmänkin järjestöjen kohtaamispaikka, kuin KELA:n palveluneuvontaportaali. Huhujen mukaan myös ylioppilaskunnan kauhusimulaattoria TAHLO:a uudistamaan on palkattu konsulttiryhmä.

Loppusyksy tuo tullessaan HYY:n järjestämät edustajisto- ja hallopedivaalit. Tiedekunnassa täytetään kuitenkin hallopedipaikkoja jo syyskuussa, kun jopa viisi tiedekuntaneuvoston hallopedia lähtee vaihtoon. Jos siis kiinnostusta hallopeditoimintaan on, tästä saa helpon cv-merkin: puolessa vuodessa kokouksia ei ole kovin montaa, ja sitten voi vaalien yhteydessä joko hakea jatkoa tai jättäytyä hommasta, jos se ei maistukaan.

Näistä, professuurien työhönotoista ja muista opintoasioista keskustellaan Kannunvalajien opintovaliokunnassa Vappua edeltävällä viikolla, keskiviikkona 27.4. klo 18.00. Kokous on avoin kaikille, ja sen paikkana toimii Marx Uudella Ylioppilastalolla.

Kevätterveisin,
Kannunvalajien opintovastaavat
Akseli ja Iris

16 kommentti tähän julkaisuun: “Lähes kaikki uudistuu – jälleen

 1. Paluuviite: ดูดวงยูเรเนียน

 2. Paluuviite: 주식커뮤니티

 3. Paluuviite: microdose mushrooms near me

 4. Paluuviite: vigrx plus

 5. Paluuviite: find out here now

 6. Paluuviite: site

 7. Paluuviite: ytmp4

 8. Paluuviite: torqeedo electric motor|achiles boat|achillies inflatable boat|yamaha vmax 2021|avon boats|achilies boats|achillies inflatable boats|200 hp merc outboard|avon inflatable boats|avon boat|avon inflatable boat|honda boats|200hp mercury outboard|achillies inf

 9. Paluuviite: ทุบตึก

 10. Paluuviite: บ้านอัจฉริยะ

 11. Paluuviite: คาสิโนออนไลน์ lsm99

 12. Paluuviite: ทรัสเบท

 13. Paluuviite: ทีเด็ดฟุตบอล

 14. Paluuviite: biologische lippenstift

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *