Rakas vuosi 2016

Rakas vuosi 2016,

Maailman 14 miljardin vuoden historiassa on monta huonoa vuotta mistä valita, mutta sinä olet ollut kyllä yksi potku nivusille. Historian pitkä ja suhteellisen systemaattinen kehitys saavutti sinussa lakipisteensä, sinä uhmaiästä koskaan ylipääsemätön esituomiopäivä. Onneksi oletkin jo eläkeikää lähestymässä, joten voimme kirjata ennen historiankirjoja (jos sellaisia sinun jälkeen enää kirjoitetaan) pohjanoteerauksesi top/bottom 10:

1. Brexit

2. Zika-virus

3. Syyrian konfliktin tila

4. Natsit lähempänä poliittista valtaa yli 70 vuoteen

5. Prince, David Bowie, Leonard  Cohen, Alan Rickman, Umberto Eco, Muhammad Ali, Hodor

6. Yli 150 tummaihoista poliisin luoteihin kuollutta Yhdysvalloissa

7. ”Koulutuslupaus”

8. Harry Potter and the Cursed Child

9. Yli tuhat terroristi-iskua maailmanlaajuisesti (kyllä, tuhat)

10. Tr*mp

Älä käsitä listaa niin, vuosi 2016, että nämä tekeleesi olisivat yhdenvertaisia, vaan kuinka monipuolisesti vittumainen olet onnistunut olemaan. Myrskyn jälkeen olisi toki poutasää, mutta koska satuithan olemaan myös mittaushistorian lämpimin vuosi, jäänemme odottelemaan odottamattomia sääilmiöitä.

Rehellisesti luotan kuitenkin siihen, että ensi vuodesta tulee paljon parempi. Maailmassa on paljon hyviä ihmisiä, jotka tekevät paljon hyvää työtä. Ja voi kuinka sitä nyt tarvitaankin – ainakin tammikuun 20. asti, jolloin virkaan astuu 7 000 ydinaseen presidentti, joka omien sanojensa mukaan “rakastaa sotaa” ja “haluaa olla ennalta-arvaamaton”.

Hyvästi

Päätoimittaja