Sosiologit julkaisivat leikkauksia kritisoivan kannanoton

Suomen hallituksen koulutukseen ja erityisesti yliopistoon kohdistuvat massiiviset leikkaukset kuohuttavat yliopistolla. Ärtymyksensä osoituksena joukko sosiologian nykyisiä että entisiä opiskelijoita on abstrahoinut leikkauksia kritisoivan kannanoton. Kannanoton takana olevat toivovat keskustelun asiasta jatkuvan ja muidenkin tahojen ottavan osaa esimerkiksi kannanottojen ja muiden tempausten muodossa.

Myös ainakin Kansalliset Ylioppilaat on julkaissut oman, erityisesti apteekkikompensaation poistamista vastustavan kannanottonsa. Tutkaimen tietojen mukaan Yliopistovaltaus-verkosto tulee julkaisemaan oman kannanottonsa pian.

Noin kuukausi sitten joukko opiskelijoita valtasi viikoksi Porthanian PI-salin. Sieltä protestimieliala levisi Aalto-yliopistolle, jossa vallattiin tiloja Arabian kampuksella. Vain aika näyttää, mitä vaikutuksia valtaustoimenpiteistä oikeasti on. Kiistaton asia lienee kuitenkin yliopistolaisten – niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin – huoli tieteen harjoittamiselle pyhitetyn instituution, ja miksei vähän omankin, tulevaisuuden tilasta. Ovatko nämä leikkaukset erään kehityksen päätepiste vai vasta synkkä keskiosa, joka ei tule päättymään katharsikseen?

teksti: Katariina Pietiläinen