Kannunvalajat | Toiminta
kannunvalajat, valtiotieteellinen, valtsikka, valtsika, valtiotieteellinen tiedekunta, kannu, kannunvalajat ry
188
page-template-default,page,page-id-188,page-parent,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Toiminta

Ainejärjestöt

Kannunvalajat ry toimii linkkinä tiedekunnan 19 eri opiskelijajärjestön välillä ja edistää näiden yhteistyötä. Lisää tietoa ainejärjestöistä:

 • Taloustiede: KTTO
 • Kehitysmaatutkimus: Keho
 • Filosofian opiskelijat: Dilemma
 • Poliittinen historia: Polho
 • Sosiaali- ja kulttuuriantropologia: Mana
 • Yhteiskuntapolitiikka: Stigma
 • Sosiaalipsykologia: Status
 • Sosiaalityö: Stydi
 • Sosiologia: Kontakti
 • Talous- ja sosiaalihistoria: Taso
 • Tilastotiede: Moodi
 • Valtio-oppi: VOO
 • Viestintä: Media
 • Föreningen för svenskspråkiga studerande: Politicus
 • Committee of International students: CISSI
 • Sosiaalitieteiden koulutusohjelma: Konstruktio
 • Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma: Valta
 • Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelma: Kumous
 • Krimonologia: Desistanssi
Tilat ja käyttöohjeet
Yleistä

Kannunvalajilla on käytössään kaksi tilakokonaisuutta keskeisillä paikoilla Helsingin ytimessä. Tilat ovat tarkoitettu järjestön käyttöön ja ne tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet mm. kokousten, keskustelutilaisuuksien ja erilaisten juhlien järjestämiseen.

Kuppala

Jokaiselle valtsikalaiselle rakas kerhotila sijaitsee Valtiotieteellisen tiedekunnan (Snellmaninkatu / Yrjö Koskisen katu) sisäpihalla yhteiskuntahistorian osaston rakennuksen kivijalassa. Kuppalan omaleimainen tunnelma tekee siitä erinomaisen paikan vapaamuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen. Historiallinen nimi viittaa rakennuksessa aiemmin toimineeseen sukupuolitautien klinikkaan. Kuppalaa voivat käyttää kaikki Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöt. Tilaa käyttämällä järjestö sitoutuu noudattamaan Kuppalan käyttösääntöjä sekä niiden liitteenä olevia siivoussääntöjä.

Kannuklusteri

Kannuklusteri sijaitsee Uudella ylioppilastalolla Alina-salia (Mannerheimintie 5 A, 3. krs) ympäröivissä tiloissa. Kaikki tilat ovat käytössä lähes päivittäin, joten Kannuklusteri on paikka, jossa törmää valtsikalaiseen lähes varmasti. Kannuklusterin tilat ovat varattavissa ainejärjestöille sekä suoraan jäsenten vapaamuotoiseen kerhotoimintaan Kannunvalajien hallitukselta.

Säännöt

Tilojen varaaminen

Sekä Kuppala että Uuden Ylioppilastalon tilat ovat Kannunvalajien jäsenjärjestöjen varattavissa osoitteessa www.paivyri.fi. Varauksen tehnyt järjestö sitoutuu noudattamaan tilojen käyttösääntöjä erityisesti siisteyden osalta, jotta tilat säilyvät käyttökelpoisina myös seuraaville käyttäjille. Tiloja ei voi varata omiin henkilökohtaisiin tapahtumiin.

Tila-asioihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Kannunvalajien tila-vastaavaan tilat (at) kannunvalajat.fi

Astiaston varaaminen

Tämän lisäksi Kannunvalajat vuokraa astiastoaan niin valtiotieteellisen tiedekunnan ainejärjestöille kuin näiden ulkopuolisillekin järjestöille. Astiasto riittää vähintään 80 henkilön tapahtumiin. Jos haluat vuokrata astiastoa tai kysyä yksityiskohtia, ota yhteyttä Kannunvalajien tilavastaavaan tilat (at) kannunvalajat.fi

Speksi

11088071_10205752279864812_371800174_o Speksi on enemmän kuin pelkkä näytelmä – se on luovaa ja estotonta opiskelijateatteria, jossa sekoittuvat musiikki, tanssi ja improvisaatio. Speksin jokaisen esityksen tekee ainutlaatuiseksi yleisön omstart-huudot, joiden seurauksena lavalla juuri nähty kohtaus toteutaan uudella tavalla. Yleisö voi vaikuttaa improvisoinnin tyyliin huutamalla kuvailevan omstartin, kuten ”omstart marxilaisittain” tai ”omstart enemmän runoutta”.

Helsingin yliopiston valtiotieteiden opiskelijat ovat vaalineet speksiperinnettä jo vuodesta 2000. Valtsikan speksi toteutetaan pääasiallisesti valtiotieteilijöiden voimin, mutta mukana on myös apuvoimia valtsikan ulkopuolelta. Valtsikan speksissä näkyy paitsi taito, myös yhdessätekemisen meininki. Leimallista on käsikirjoituksen yhteiskuntakriittisyys, joka sallii lavalla pirullisen nerokasta piikittelyä ajankohtaisen keskustelun hengessä.

Valtsikan speksi on Valtsikan Speksi ry:n toteuttama produktio. Valtsikan Speksi ry perustettiin vuonna 2011 tukemaan vuosittaisen produktion hallinnollista pyörittämistä. Yhdistyksen tehtävänä on kehittää Valtsikan speksin konseptia entistä parempaan suuntaan.

Valtsikan speksin nettisivut

Speksi ry:n facebook-sivu

Toimikunnat

Lähde mukaan ideoimaan ja toteuttamaan huikeita tempauksia valtsikalaisille  – lähde Kannun toimikuntiin!

Toimikunnat ovat suora väylä yhteisen toiminnan, tapahtumien ja tempausten järjestämiseen kaikille valtsikalaisille. Toimikunnat ovat täysin avoimia tiedekunnan opiskelijoille eikä aktiiviksi lähtemiseen vaadita mitään muuta kuin intoa ja tahtoa tehdä! Jos haluat tietää lisää jostain toimikunnasta, ota yhteyttä toimikunnan vetäjään. Toimikuntien toiminnasta tiedotetaan kaapelin-valajat-sähköpostilistalla, ja kokouksiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita.

Joko innostuit? Listan aktiivisista toimikunnista ja toimikuntien vetäjistä löydät yhteystiedot- osion alta!

Miksi mukaan toimikuntaan?

1. Tutustut uusiin mielenkiintoisiin valtsikalaisiin

2. Se on huippuhauskaa ja opit asioita, joita et opi missään muualla

3. Pääset vaikuttamaan siihen, mitä Kannu tekee ja miltä se näyttää!

Kannunparannustoimikunnan perimmäisenä tarkoituksena on käsitellä tasa-arvon ja ympäristön teemoja. Toimikunta tekee jatkuvaa ajatustyötä teemojensa tiimoilta, ja työskentelee herkeämättä saadakseen tasa-arvo- ja ympäristöasiat yhä paremmalle tolalle Valtsikassa. Toimikunta on myös foorumi toimivien tasa-arvo- ja ympäristökäytänteiden jakamiseksi kaikkien Valtsikassa toimivien kesken. Lisäksi järjestämme aihepiiriimme sopivia tapahtumia, kuten pihakirppiksiä ja vegaanibrunsseja.

Toimikunta on täysin avoin jokaiselle valtsikalaiselle, ja lisäksi se on äärimmäisen suositeltava kaikille ainejärjestöjen tasa-arvo- ja ympäristövastaaville. Mukaan lähteäksesi et tarvitse kuin intoa ja kiinnostusta toimikunnan käsittelemiä aiheita kohtaan! Toimikunta on myös täysin avoin mitä korkealentoisimmille tuoreille tapahtumakonsepteille ja muille ajatuksentyngille. Tule mukaan, kerro oma ideasi – ja toteutetaan se yhdessä!

Keskeinen foorumi opintoasioista keskustelemiselle on Kannunvalajien opintosihteerien vetämä opintotoimikunta, jonta osallistujarungon muodostavat ainejärjestöjen opintovastaavat ja hallopedit, mutta myös kaikki muut opintoasioista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan keskusteluun. Opintotoimikunta tarjoaa helpon väylän päästä vaikuttamaan tiedekuntatason opintoasioihin.

Opintotoimikunnan kokouksissa käydään läpi oppiaineiden, tiedekunnan ja hallopedien ajankohtaisia kuulumisia, sekä käsitellään jotakin etukäteen sovittua teemaa tarkemmin. Kokouksissa käydään läpi myös eri oppiaineissa hyväksi koettuja käytäntöjä sekä pyritään levittämään näistä toimivimpia koko tiedekunnan kattaviksi. Opintotoimikunnan kokouksista julkaistaan muistiot kannu-opinto-sähköpostilistalle, Facebook-ryhmään ja Kannunvalajien kopoblogiin.

Tiesit sitä vielä tai et, kerrottakoon että Kannunvalajat tarjoaa juuri Sinulle oikeastaan kaiken, mitä voit elämältä haluta. Yksi tälläinen mahdollisuus on omaehtoinen kerhotoiminta, jossa voit vapaasti toteuttaa itseäsi ja samalla kokea sosiaalisen pääoman kasvavan. Oletko siis aina halunnut järjestää jotakin, mitä Valtsikan järjestöt eivät ole tulleet ajatelleeksi? Perusta kerho!

 Kannunvalajat haluaa tarjota jäsenistölle mahdollisuuden harrastaa ja järjestää yhteistä toimintaa muissakin kuin ainejärjestöjen puitteissa ja yli ainejärjestörajojen. Tärkeää on, että kerho toteuttaa Kannun yleisiä periaatteita, mutta muuten taivas on rajana kerhon tarkoituksen suhteen!

Kannunvalajat tarjoaa mielellään apua kerhon tapahtumien käytännön järjestelyissä: tila- tai muiden varausten teossa, tapahtumien laskuttamisessa ja kerhon mainostuksessa. Lähetä kerhohakemus sähköpostilla osoitteeseen hallitus (at) kannunvalajat.fi. Jokainen hakemus luetaan, ja tuen myöntäminen harkitaan tapauskohtaisesti! Linkki kerhoprotokollaan.

Lisätietoa ja ohjeita voit kysyä kerhovastuuhenkilöiltä, joiden yhteystiedot löydät yllä olevasta kerhoprotokollasta.

Kuva: Mikko Virta