Yhteiskuntatieteellisen yhteistyö kehittäminen jatkuu

Kannunvalajat valitsi uuden, 16-henkisen hallituksen vuodelle 2016. Anne Hietaharju siirtyy puheenjohtajasta toimitusjohtajaksi.


Kannunvalajat tulee vuonna 2016 keskittymään ennen kaikkea edunvalvontaan ja yhteistyöhön – ainakin jos kysytään järjestön ensi vuoden puheenjohtajaksi valitulta Juuli Hilskalta.

Toista vuotta sosiologiaa opiskeleva Hilska valittiin puheenjohtajaksi Kannunvalajien vaalikokouksessa äänin 41–32. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa on hänelle tuttua jo tältä vuodelta, sillä Hilska on toiminut Kannun hallituksessa suhdevastaavana. Lisäksi hän on vetänyt yhteiskuntatieteilijäpäivätiimiä yhdessä Kannun ensi vuoden varapuheenjohtajaksi valitun Rosa Smolanderin (Status) kanssa.

– Suomen suurimpana yhteiskuntatieteellisenä opiskelijajärjestönä Kannulla on vastuuta valtsikalaisidentiteetin kehittämisessä koko maan tasolla. Yhteistyöllä voimme saada tutkinnolle lisää arvostusta, Hilska toteaa.

Aiempaa pienempi hallitus

Ensi vuoden painopistealueisiin Kannunvalajissa kuuluu myös toimikuntien kehittäminen vastuullisempaan suuntaan. Sen vuoksi myös hallituksen kokoa pienennettiin yhdellä 16-henkiseksi.

Taloudenhoitajana vuonna 2016 aloittaa Matias Ingman (Keho). Opintosihteereinä toimivat Mikki Wasara (Stigma) sekä myös tämän vuoden opintosihteerinä toiminut Riikka Tähkävuori (Kontakti) .

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Maiju Aho (Stigma), Heidi Ahola (Kontakti), Anna Holvio (Kontakti), Jasmin Kopra (VOO), Heta Lampinen (Stigma), Aku Nikander (Status), Laura Oiva (Status), Jyrki Rantanen (KTTO), Leevi Saari (VOO), Sebastian Veijola (Moodi) ja Laura Wathén (Kontakti).

Moni valituista mainitsi haluavansa kehittää erityisesti yhteyksiä Suomen muihin valtiotieteilijöihin ja jopa muiden Pohjoismaiden opiskelijoihin.

– Oli ilo huomata, että olemme selvästi tekemässä samaa Kannua, puheenjohtaja Hilska sanoo.

Tutkaimen päätoimittajaksi vuodelle 2016 valittiin toista vuotta filosofiaa opiskeleva Elias Anttila. Hän sanoi haluavansa uudistaa Tutkaimen toimitusta tiiviimmäksi. Lisäksi hän tahtoisi lehdestä sisällöltään nykyistä vakavamman ja yhteiskunnallisemman.

– Todennäköisesti tullaan näkemään vähemmän juttuja UniCafesta ja enemmän valtiosta, Anttila linjaa.

Hietaharjulta yllätysuutinen

Kaksi vuotta Kannun puheenjohtajana toiminut Anne Hietaharju iloitsi jättävänsä järjestön hyviin ja osaaviin käsiin. Puheenjohtajavuosiensa suurimpana saavutuksena hän pitää Kannunvalajien toiminnan muuttumista ammattimaisempaan suuntaan.

– Olemme aloittaneet uusia käytänteitä ja luoneet uusia tapahtumakonsepteja. Olen loppuvuoden ajan laittanut hallintoa kuntoon ja ennakoinut esimerkiksi tilavarauksia, joten seuraavien on helppo aloittaa työnsä, Hietaharju kertoo.

Vaalikokouksessa paljastui myös yllätysuutinen: Hietaharju aloittaa vuoden 2016 alusta valtsikalaisten Väki Rekrytointi Oy:n toimitusjohtajana yritystä tämän vuoden johtaneen Matti Petteri Pöntiön siirtyessä sivuun tehtävästä. Hietaharju on myös jo pitkään suunnitellut Kannunvalajien alumniyhdistyksen perustamista ja on miettinyt ryhtyä ensi vuonna tuumasta toimeen.

– Aion myös valmistua kandiksi ja saattaa opinnot siihen jamaan, että kehtaan näyttäytyä yhteiskuntahistorian laitoksella. Sitten pitää yrittää opetella viettämään vapaa-aikaa, Hietaharju hymyilee.

teksti ja kuva: Joonas Lehtonen