Yliopiston strategia ja opiskelijat

Helsingin yliopisto laatii tällä hetkellä strategiaa vuosille 2013-2016. Nyt voimassa oleva yliopiston strategia on vuosille 2010-2012, eli tuleva strategia tulee olemaan voimassa hiukan pidempään. Strategia on yleisen tason asiakirja, jossa linjataan yliopiston tavoitteita ja painopistealueita varsin väljästi. Sen pohjalta laaditaan konkreettiset toimenpideohjelmat eri osa-alueille, joiden perusteella tiedekunnat sitten laativat omat suunnitelmansa. Strategiaan kirjataan yliopiston arvot, tehtävät ja päämäärät, sekä pohditaan näitä suhteessa eri osa-alueisiin.

Uuden strategian on määrä olla valmis vuonna 2012, jolloin toimenpideohjelmien laadinta aloitetaan sen pohjalta. Juuri nyt on siis paras hetki vaikuttaa itse strategian sisältöön. Myös ylioppilaskunta haluaa vaikuttaa strategiaan ja HYY:n kärjiksi nousseekin opetuksen arvostuksen kehittäminen, yhteisöllisyys, opiskelukyky sekä kv- ja jatko-opiskelijoiden asema. HYY:n kantaa muodostetaan ylioppilaskunnan strategiariihessä 19.4. klo 17:30 Uuden Ylioppilastalon Mannerheim-salissa. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille opiskelijoille. Kun yliopisto aiemmin keräsi nettikyselyssä yliopistolaisten mielipiteitä strategiatyötä varten, nousi esiin tutkimuksen hyvä taso ja toisaalta opetuksen heikko arvostus.

Tänään järjestetty Statuksen ja kumppaneiden Opiskelija yli laidan? -hyvinvointipaneeli nosti esiin yhteisöllisyyden suuren merkityksen niin opiskelumenestyksen kuin opiskelijan mielenterveyden kannalta. Toisaalta opetuksen arvostus ja kv-opiskelijoiden asema ovat jo pitkään olleet asialistalla valtsikan opintovastaavilla. Voisi sanoa, että lähes kaikki koulutuspoliittinen edunvalvonta on suunnattu nimen omaan opetuksellisten asioiden kehittämiseen. Niinpä vaikuttaminen strategiaan, jonka perusteella valtiotieteellisenkin suunnitelmat aikanaan laaditaan on erinomainen paikka nostaa näitä asioita esille.

Nähdään strategiariihessä!

Terveisin
Akseli Huhtanen

10 kommentti tähän julkaisuun: “Yliopiston strategia ja opiskelijat

  1. Paluuviite: Luxury Villa Phuket

  2. Paluuviite: pouches

  3. Paluuviite: post

  4. Paluuviite: 5-meo-dmt e bufotenina

  5. Paluuviite: Weather in Latvia

  6. Paluuviite: บัตร psn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *