Valtsikan Speksi

Speksi

11088071_10205752279864812_371800174_oSpeksi on enemmän kuin pelkkä näytelmä – se on luovaa ja estotonta opiskelijateatteria, jossa sekoittuvat musiikki, tanssi ja improvisaatio. Speksin jokaisen esityksen tekee ainutlaatuiseksi yleisön omstart-huudot, joiden seurauksena lavalla juuri nähty kohtaus toteutaan uudella tavalla. Yleisö voi vaikuttaa improvisoinnin tyyliin huutamalla kuvailevan omstartin, kuten ”omstart marxilaisittain” tai ”omstart enemmän runoutta”.

Helsingin yliopiston valtiotieteiden opiskelijat ovat vaalineet speksiperinnettä jo vuodesta 2000. Valtsikan speksi toteutetaan pääasiallisesti valtiotieteilijöiden voimin, mutta mukana on myös apuvoimia valtsikan ulkopuolelta. Valtsikan speksissä näkyy paitsi taito, myös yhdessätekemisen meininki. Leimallista on käsikirjoituksen yhteiskuntakriittisyys, joka sallii lavalla pirullisen nerokasta piikittelyä ajankohtaisen keskustelun hengessä.

Valtsikan speksi on Valtsikan Speksi ry:n toteuttama produktio. Valtsikan Speksi ry perustettiin vuonna 2011 tukemaan vuosittaisen produktion hallinnollista pyörittämistä. Yhdistyksen tehtävänä on kehittää Valtsikan speksin konseptia entistä parempaan suuntaan.

Valtsikan speksin nettisivut

Speksi ry:n facebook-sivu