Kannunvalajat | Opintoasiat
kannunvalajat, valtiotieteellinen, valtsikka, valtsika, valtiotieteellinen tiedekunta, kannu, kannunvalajat ry
186
page-template-default,page,page-id-186,page-parent,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Opintoasiat

  • Hae opiskelijaedustajaksi tiedekuntaneuvostoon ja yliopistokollegioon!

    In English below   Kiinnostaako sinua vaikuttaa mihin suuntaan tiedekuntamme tuulet puhaltavat? Haluatko olla tuomassa opiskelijoiden äänen esiin yliopistokollegiossa?   Valtsikan tiedekuntaneuvostoon sekä yliopistokollegioon haetaan opi...

  • Opintouutiskirje 5/17 – Newsletter of study affairs 5/17

    In English below   Tässä lukukauden ensimmäinen uutiskirje! Keskustelua voi jatkaa Kannu-opinto Facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/542409445776107/?fref=ts   Hae valtiotieteellisen tiedekunnan valintatoimikuntaan! Vasta...

Mistä on kyse?

Kannunvalajat toimii Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden edunvalvojana ja huolehtii tiedonkulusta tiedekunnan, ainejärjestöjen ja opiskelijoiden välillä. Tämän lisäksi Kannunvalajien tehtävänä on varmistaa, että opiskelijoiden ääni tulee kuuluviin ajankohtaisista opintoasioista ja mahdollisista epäkohdista opinnoissa keskusteltaessa.

Kannunvalajissa edunvalvonnan käytännön työstä vastaa kaksi opintosihteeriä. Opintosihteerien apuna edunvalvonnassa ovat hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit, ainejärjestöjen opintovastaavat ja opintotoimikunta, Valtiotieteellinen tiedekunta sekä HYYn koulutuspoliittiset vastaavat.

Kopolla eli koulutuspolitiikalla tarkoitetaan yleisesti opiskeluun ja koulutuksen järjestämiseen liittyvää päätöksentekoa, tässä tapauksessa yliopistolla, sen tiedekunnissa ja laitoksilla. Koulutuspolitiikkaa ja opintoasioita hoitavat muun muassa ainejärjestöjen opintovastaavat, tiedekunnan dekaani, HYYn hallituksen jäsenet ja yliopiston rehtori.

Yliopistolain mukaan professoreilla, muulla henkilökunnalla ja opiskelijoilla on oltava edustus jokaisessa monijäsenisessä päätöksentekoelimessä. Näin ollen kaikilla kolmella tasolla (kollegio, tiedekuntaneuvostot ja laitosneuvostot) on myös opiskelijaedustus. Hallinnon opiskelijaedustajan eli hallopedin tehtävänä on kertoa opiskelijoiden näkökulma opiskeluun liittyvissä asioissa ja toimia opiskelijoiden äänenä päätöksenteossa.

Yliopiston hallinnossa voidaan karkeasti erotella kolme tasoa: keskushallinto (kansleri, rehtori, hallitus, kollegio), tiedekuntataso (dekaani, tiedekuntaneuvosto, kanslia, osastot) ja laitostaso (johtaja, laitosneuvosto, toimisto/kanslia, oppiaineet). Hallopedit valitaan tehtävään kaksivuotiselle kaudelle.

Lisää hallopedeista HYY:n Hallopedwikistä

Kiinnostuitko opintoasioista?

Valtiotieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen opintovastaavat, hallopedit sekä muut kopo-asioista kiinnostuneet käyttävät yhteistä kannu-opinto (at) helsinki.fi -sähköpostilistaa. Listalle voivat liittyä kaikki opintoasioista kiinnostuneet Kannunvalajien jäsenet, kokemusta kopoilusta tai opintovastaavuudesta ei tarvita. Listalle liittyminen onnistuu lähettämällä viesti subscribe kannu-opinto osoitteeseen majordomo (at) helsinki.fi . Opintoasioista keskustellaan ja tiedotetaan myös Facebookissa Kannu-opinto–ryhmässä, jonne kiinnostuneet voivat vapaasti liittyä.

Kysyttävää opinnoista? Ota yhteyttä!

Kannunvalajat ry:n opintosihteerit tavoittaa sähköpostiosoitteesta opintovastaavat (ät) kannunvalajat.fi.

Palautetta opintoasioista voi antaa myös anonyymisti palautelomakkeella.

Lähde mukaan opintotoimikuntaan

Keskeinen foorumi opintoasioista keskustelemiselle on Kannunvalajien opintosihteerien vetämä opintotoimikunta, joka kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa. Opintotoimikunnan osallistujarungon muodostavat ainejärjestöjen opintovastaavat ja hallopedit, mutta myös kaikki muut opintoasioista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan keskusteluun. Opintotoimikunta tarjoaa helpon väylän päästä vaikuttamaan tiedekuntatason opintoasioihin.

Opintotoimikunnan kokouksissa käydään läpi oppiaineiden, tiedekunnan ja hallopedien ajankohtaisia kuulumisia, sekä käsitellään jotakin etukäteen sovittua teemaa tarkemmin. Kokouksissa käydään läpi myös eri oppiaineissa hyväksi koettuja käytäntöjä sekä pyritään levittämään näistä toimivimpia koko tiedekunnan kattaviksi. Opintotoimikunnan kokouksista julkaistaan muistiot kannu-opinto-sähköpostilistalle, Facebook-ryhmään ja Kannunvalajien kopoblogiin.